FAQ

FAQ

Moet ik me registreren voordat ik een bestelling kan plaatsen?
U kunt zich registreren zodra u klaar bent met winkelen of uitchecken als gast. Ons registratieproces is snel, gratis en bespaart u tijd voor toekomstige aankopen.

Hoe kan ik mijn accountinformatie wijzigen?
Zodra u zich aanmeldt bij uw account met uw e-mailadres en wachtwoord, wordt u naar uw accountoverzicht geleid om uw accountgegevens bij te werken / te bewerken.

Welke soorten betaalmethoden accepteert u?
We accepteren de volgende betaalmethoden:
Visa, Master, Discover, American Express, Paypal, Western Union, MoneyGram, Webmoney en meer.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
Vanwege onze inspanningen om ervoor te zorgen dat u uw bestelling zo snel en nauwkeurig mogelijk ontvangt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice om de annulering of wijziging aan te vragen. Gewoonlijk worden alle bestellingen niet gewijzigd of geannuleerd na 48 uur na de bestelling.

Hoe weet ik welke maat ik moet kiezen?
Bekijk onze complete maattabel voor mannen, vrouwen en kinderen.

Is de dimensionering hetzelfde als in mijn land?
We moedigen al onze klanten aan om de onze maattabel te gebruiken om uw producten te kiezen. Dit is om ervoor te zorgen dat u precies de maat krijgt die u nodig heeft. Dus de maat is misschien niet hetzelfde als de standaardgrootte van uw land. .

Ik kan de antwoorden op mijn vragen niet vinden, hoe bereik ik klantenservice?
Lees alsjeblieft van de "Contact" pagina.

Hoe houd ik mijn pakket bij nadat het is verzonden?
Zodra uw pakket is verzonden, ontvangt u mogelijk per e-mail een bevestiging van de verzending. In de e-mail vindt u het trackingnummer van uw pakket en een link naar de website van de transporteur. Volg uw pakket met het bestelnummer en e-mailadres gebruikt voor uw bestelling.

Wat is uw terugkeerbeleid?
Lees alsjeblieft van de "Terug" pagina.

Moet ik verzendkosten betalen voor mijn retourzendingen?
Ja, u bent er verantwoordelijk voor dat uw geretourneerde artikel (en) worden teruggestuurd naar het betreffende magazijn.
We raden aan dat u een trackingnummer verkrijgt wanneer u uw pakket retourneert. Als pakketten niet zijn ingecheckt in het magazijn en u geen tracking hebt, kan de retour niet worden verwerkt.

Hoe verander ik mijn verzendadres?
U kunt het verzendadres vóór de verzending van uw bestelling wijzigen, wat betekent dat de status van de bestelling in uw "Mijn bestellingen" in de verwerkingsstatus moet zijn. Neem contact met ons op om uw adres te wijzigen.

Hoe weet ik of mijn betaling is ontvangen?
Zodra uw betaling is ontvangen, sturen we u een e-mail ter kennisgeving om u te informeren over de bestelling. U kunt ook inloggen op uw account om de bestelstatus op elk gewenst moment te controleren.